23948sdkhjf

Nu skal købmanden også betale for at skaffe turister

Det er turistbranchen, der betaler gildet, men detailhandlen scorer en god del af omsætningen ved turister. Nu vil VisitNordjylland have penge fra de handlende.
Store hoteller og attraktioner som Fårup Sommerland eller Skallerup Sea Resort spytter allerede i kassen, og nu skal den lokale købmand, cateringfirmaet eller linnedservice også gøre det.

Det mener VisitNordjylland, der i kampen for at trække turister til Nordjylland nu også vil have mindre erhvervsdrivende og andre, der læner sig op ad turismeindustrien, med til at finansiere fælles turismefremstød.

- Vi vil gerne have de her underleverandører og brancher ved siden af turismen til også at bidrage til markedsføringen, siger turistdirektør hos VisitNordjylland Lars Enevold Pedersen til DR Nordjylland.

I dag kommer mange af bidragene til reklamekampagner, rejseguides og lignende fra de store aktører, men faktisk havner mere end hver tredje krone fra turisterne i kasseapparaterne hos detailhandlen, der modsat bidrager ganske lidt.

Det skal der laves om på, hvis Nordjylland skal komme sig hundred procent oven på finanskrisen, som det er tilfældet i Midtjylland og Syddanmark, og trække nye gæster til, mener VisitNordjylland.
Men ideen møder ikke opbakning alle steder.

- Jeg kan godt forstå, hvad de tænker, siger købmand Richard Andersen fra Saltum, der ligger seks kilometer fra Vesterhavet.

- Men alle dage har det været sådan, at dem, der har destinationer og overnatninger, må sørge for at trække folk til, og skal vi i detailhandlen nok sørge for at service dem, når de kommer til os, fortsætter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094